Mantar Çorbası Tarifi 

Süt veya krema kullanabileceğiniz isteğinize göre sos ile süsleyebileceğiniz bir mantar çorbası tarifi!

Malzemeler


  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 10 – 12 adet orta boy mantar
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre sıcak su
  • 1 su bardağı süt veya 200 ml. krema
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Bir çorba tenceresine 3 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı koyun.

Tereyağı eriyince küçük doğranmış soğanları renk değiştirinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) kavurun. Tercihinize göre 1 diş rendelenmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz.

Mantarları ekleyin ve suyunu çekene kadar soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.

Yaklaşık 8-10 dakika kavurduktan sonra unu ekleyerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.

Sıcak suyu eklerken karıştırarak malzemelerin ayrışmasına önem gösterin, kara biberinizi de ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Yaklaşık 15 dakikada kaynayacaktır.

Kaynadıktan sonra oda sıcaklığında beklemiş bir bardak süt ekleyin.

Süt yerine 200 ml krema da ekleyebilirsiniz. Tuzunu da ekleyerek iyice karıştırın ve kaynayana kadar bekleyin.  

Mantar Çorbanız Hazır!

Afiyet olsun!

Sos Önerimiz:

Çorbanızı pişirdikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi ayrı bir tavada karıştırarak tabağınıza veya
tencereye de ekleyerek servis edebilirsiniz.

Yeşil sos ile de deneyin!

Daha yeşil seviyorsanız çorba piştikten sona tencereye ince kıyılmış maydanoz ve dere otu da eklenebilir ve tencereye eklemeden de tabağınızda servis için maydanoz kullanabilirsiniz.

Diğer Mantarlı Yemek Tarifleri

Mantar Çorbası

Mantar Çorbası

Brokoli Mantar Sote

Brokoli Mantar Sote